Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Δήμος Βιάννου: Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν σημαντικές παρεμβάσεις σε οικισμούς

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν σημαντικές παρεμβάσεις για το Δήμο Βιάννου.

 

Οπως έγινε γνωστό μετά από τη σχετική απόφαση που δόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία του Προγράμματος «Κρήτη», της Περιφέρειας Κρήτης, εγκρίθηκε το πρόγραμμα αναπλάσεων για τρεις οικισμούς του Δήμου Βιάννου και συγκεκριμένα της Εμπάρου, της Κάτω Βιάννου και του Συκολόγου.

 

Η πρόταση που είχε κατατεθεί από το Δήμο Βιάννου, αφορούσε το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014- 2020» και το συνολικό προϋπολογισθέν ποσό ανέρχεται στις 800.000 ευρώ.

 

Ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, μετά αυτή από τη θετική εξέλιξη δήλωσε:

 

«Με συνεχή προσπάθεια και σωστή διεκδίκηση εξασφαλίσαμε την  έγκριση δημοπράτησης δύο σημαντικών έργων με παρεμβάσεις αναπλάσεων σε τρεις οικισμούς του Δήμου μας: της Εμπάρου, της  Κάτω Βιάννου και του Συκολόγου.

 

Ένα πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ από το πρόγραμμα LEADER. Στόχος μας είναι να μη χαθεί ούτε ένα  ευρώ από κάθε συμμετοχή μας σε  χρηματοδοτούμενα προγράμματα, για αυτό και η προσπάθεια μας για τη διεκδίκηση κάθε δυνατού κονδυλίου για το Δήμο μας συνεχίζεται με τρόπο αδιάκοπο και συνεχή» επισήμανε ο κ. Μπαριτάκης, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τη διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ Κρήτης κ. Μαρία Κασσωτάκη με τα  στελέχη της Υπηρεσίας, τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Γιώργο Μαυρογιάννη και τα  στελέχη του εν λόγω φορέα.

 

Ενώ στάθηκε και στην συμβολή της Τεχνικής Υπηρεσία του Δήμου και ιδιαίτερα των στελεχών της κ. Μαρία Νεραντζάκη  και Βασίλη Μανταδάκη  που «έτρεξαν» όλη τη διαδικασία.

 

Σημειώνεται ότι η  δημοπράτηση  θα γίνει στην επόμενη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βιάννου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΚΡΗΤΗ