Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Δήλωση του Δημήτρη Βρύσαλη μετά τη συνάντηση ενημέρωσης για τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων του Δήμου Μινώα Πεδιαδας

Στη συνάντηση ενημέρωσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων «Η ΕΛΠΙΔΑ» για τα σοβαρά προβλήματα των σεισμόπληκτων, παραβρέθηκε ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και Περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης», ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στη Βουλή, στη Περιφέρεια και στους Δήμους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής που διεκδικούν τα αυτονόητα. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ώστε όχι μόνο να υλοποιηθούν τα μέτρα οικονομικής στήριξης και αποκατάστασης που εξαγγέλθηκαν, αλλά και να υπάρξει αποζημίωση στο 100% για τις καταστροφές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρης αποκατάσταση σπιτιών, σχολείων και υποδομών με ευθύνη του κράτους, πραγματική θωράκιση από σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές, ώστε να μπορέσουν οι πληγέντες να σταθούν στα πόδια τους.

Οι όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν στα αιτήματα των κατοίκων αποδεικνύουν ότι το κράτος είναι φιλικό, γρήγορο και ικανό όταν είναι να εξυπηρετήσει τους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά αργό, δυσκίνητο και γραφειοκρατικό όταν είναι να δώσει λύση στις λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις.

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει αφήσει τους κατοίκους στη μοίρα τους, που υπάρχουν άνθρωποι που μένουν σε κόκκινα και κίτρινα σπίτια, αποτελεί κοροϊδία στις 14 Απριλίου να γίνεται άσκηση για ενδεχόμενο σεισμό με την παρουσία του πρωθυπουργού. Η κοροϊδία αυτή πρέπει να πάρει απάντηση με άμεση οργάνωση των κινητοποιήσεων τους. Καλούμε τους πληγέντες από τον σεισμό, όλων των χωριών, να μην περιμένουν κανέναν «σωτήρα» να τους σώσει, αλλά να οργανωθούν και να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια τα δίκαια αιτήματά τους.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΚΡΗΤΗ