Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άσκηση Μίνωας: Ηχεί το 112 σε όλη την Κρήτη για αντιμετώπιση σεισμού 7,2 Ρίχτερ στο Ηράκλειο

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη άσκηση «ΜΙΝΩΑΣ» που θα γίνει 22-23 Απριλίου (Δευτέρα και Τρίτη) στην Κρήτη για την αντισεισμική προστασία και θα αποτελέσει την πρώτη πιλοτική επιχειρησιακή άσκηση πεδίου στη χώρα για την αντιμετώπιση μεγάλου σεισμού και συνοδών γεωδυναμικών φαινομένων.

Το σενάριο των 7,2 Ρίχτερ
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο όλες οι εμπλεκόμενες Αρχές με την Πολιτική Προστασία, η Περιφέρεια Κρήτης, οι Δήμοι και φυσικά και οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν τις δικές τους αντοχές και τα δικά τους αντανακλαστικά σε σεισμό 7,2 Ρίχτερ που θα γίνει στην Κρήτη με επίκεντρο 30 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου. Ένα ζήτημα που μέχρι πριν λίγο ήταν «ταμπού» για πολίτες, Αρχές ακόμα και κυβερνήσεις είναι πλέον ένα υπαρκτό σενάριο όπως άλλωστε συμβαίνει πολύ συχνά σε σεισμογενείς χώρες όπως η Ιαπωνία.

Θα ακολουθήσουν και άλλες Περιφέρειες
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Επιχειρησιακή Άσκηση πεδίου πλήρους ανάπτυξης που έχει σχεδιαστεί και θα πραγματοποιηθεί στον Ελληνικό χώρο, ενώ θα αποτελέσει τη βάση, με την οποία θα διεξάγονται αντίστοιχες ασκήσεις σε κάθε Περιφέρεια της Χώρας.

«Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας και η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνουν άσκηση πεδίου πλήρους ανάπτυξης για την αντιμετώπιση μεγάλου σεισμικού γεγονότος και συνοδών γεωδυναμικών φαινομένων στην Κρήτη με την γενική ονομασία «ΜΙΝΩΑΣ 2024». Σκοπός της Επιχειρησιακής Άσκησης Πεδίου Πλήρους Ανάπτυξης Σεισμού και Συνοδών Γεωδυναμικών Φαινομένων είναι να συμβάλλει στη μείωση της σεισμικής διακινδύνευσης στη Νήσο Κρήτη μέσα από μία σειρά δράσεων και υλοποιήσιμων στόχων», είπε ο Ευθύμιος Λέκκας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ