Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είχε ξεσπάσει φωτιά πριν 8 μήνες στο ίδιο σημείο στην Μεσαρά – Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα (vid)

πηγή: ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Μεσαρά. Όχι μόνο οριοθετήθηκε αλλά εξήντα λεπτά μετά την έναρξη της θεωρήθηκε χωρίς ενεργό μέτωπο.

Για ακόμη μια φορά η διασπορά των δυνάμεων πυρόσβεσης σε κρίσιμα σημεία της Κρήτη έπαιξε ρόλο, καθώς τα οχήματα συγκλίνουν σε ελάχιστο χρόνο στο σημείο που εντοπίζεται η πρώτη εστία.

Είχε ξεσπάσει φωτιά πριν 8 μήνες στο ίδιο σημείο στην Μεσαρά - Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα (vid)

Η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε πρανές λόφου κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας καίγοντας χορτολιβαδική έκταση. Η πυροσβέστες πρόλαβαν να την ανακόψουν πριν επεκταθεί στις καλλιεργημένες εκτάσεις και στα ελαιόφυτα του κάμπου της Μεσαράς.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές όταν ξέσπασε η φωτιά, και στο σημείο μετέβη ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα. Καθώς η κατάσταση κλιμακώθηκε, οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν σημαντικά, με 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, ενώ από αέρος υποστήριξαν την κατάσβεση δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Επιπλέον, στο σημείο έσπευσε και μία υδροφόρα του Δήμου Φαιστού για να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η καταστροφική φωτιά ξέσπασε ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου είχε εκδηλωθεί παρόμοια πυρκαγιά τον περασμένο Οκτώβριο, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία για την επανάληψη τέτοιων συμβάντων και την αποτελεσματικότητα των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας στην περιοχή.

Το χρονικό 

Στο πόδι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου για φωτιά στην Μεσαρά και συγκεκριμένα στον οικισμό Βουρβουλίτη στους Αγίους Δέκα. 

Η Πυροσβεστική έλαβε ειδοποίηση για μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά με 13 οχήματα να σπεύδουν στο σημείο.

Μάλιστα, έχει ζητηθεί και η ενίσχυση από εναέρια μέσα καθώς η φωτιά είναι αρκετά μεγάλη.

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 3 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

 

 

ΠηγήERTNEWS.GR

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ