Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Προκαταρκτική εξέταση για το ατύχημα στο λούνα παρκ της Αθήνας – Φως θα ρίξει η έρευνα των πραγματογνωμόνων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα και των τραυματισμό των τεσσάρων νεαρών ατόμων στο λούνα παρκ διέταξε ο εισαγγελέας.

Την ίδια ώρα ο 25χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά κι αναμένεται να πάρει σήμερα εξιτήριο, αρνείται τους ισχυρισμούς των υπευθύνων του πάρκου πως η παρέα των νεαρών ήταν όρθια κατά την κάθοδο του βαγονέτου.

Ο κ. Στάθης Καρυδομάτης, δικηγόρος 25χρονου τραυματία μιλώνστας το πρωί της Πέμπτης (8/9) στην ΕΡΤ: «Η δικαιολογία που προέβαλε από την πλευρά της η επιχείρηση ότι μάλλον ήταν όρθιοι οι επιβάτες του βαγονέτου για μένα δεν είναι σωστή. Είναι μεγάλοι άνθρωποι, δεν είναι μικρά παιδιά. Δεν είναι στην ηλικία που θα κάνουν μια αστοχία, μια αβλεψία».

Το λούνα παρκ διαθέτει κάμερες ασφαλείας ωστόσο το οπτικό υλικό δεν αποθηκεύεται.

«Η επιχείρηση λέει ότι δεν υπάρχει αποθήκευση του υλικού που καταγράφεται, λέει πως είναι μόνο για να καταγράφει» τονίζει ο δικηγόρος του 25χρονου τραυματία.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του – τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του η διοίκηση του πάρκου.

Μαρτυρία του 25χρονου για το ατύχημα στο λούνα παρκ: Δεν φρέναρε το βαγόνι και ουσιαστικά εκροχιάστηκε
Η κατάσταση των τραυματιών
Από την πτώση μία κοπέλα 21 έτους παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, χωρίς να χρήζει διασωλήνωσης. Χρειάστηκε αίμα, της παρασχέθηκε και η κατάστασή της δείχνει να σταθεροποιείται. Φέρει τραύματα στο θώρακα και σπασμένα πλευρά. Ο 24χρονος, ο οποίος υπέστη ρήξη σπλήνας, χειρουργήθηκε και θα παραμείνει νοσηλευόμενος εκτός κινδύνου. Η 22χρονη η οποία υπέστη διάσειση, παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς και θα παρει εξιτήριο τις επόμενες μέρες ενώ ο 25χρονος, ο οποίος έφερε θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και στο πόδι, αναμένεται να πάρει εξιτήριο καθώς βρίσκεται εκτός κινδύνου και είναι καλά.

Την νομική εκπροσώπηση του λούνα παρκ ανέλαβε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος ο οποίος θα έρθει άμεσα σε επαφή με τους πληρεξούσιους δικηγόρους των τραυματισθέντων ώστε να τους προσφερθεί αναγκαία βοήθεια.

Ατύχημα σε λούνα παρκ της Αθήνας: Νέα ανακοίνωση της εταιρείας – «Είμαστε στο πλευρό των τραυματισμένων»
Η εταιρεία που δίνει τις πιστοποιήσεις στα συγκεκριμένα παιχνίδια αναφέρει ότι έλεγξε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όπως αναφέρει: «Κλιμάκιο τεχνικού ελέγχου, αποτελούμενο από μηχανολόγο μηχανικό και ηλεκτρολόγο μηχανικό διαπίστωσαν σήμερα ότι οι μηχανισμοί ασφαλείας δούλευαν επιτυχώς».

Να σημειωθεί πως στις προδιαγραφές του παιχνιδιού δεν προβλέπεται η χρήση ζώνης από τους επιβαίνοντες ενώ φως στα αίτια του προκάλεσαν το ατύχημα θα ρίξει η έρευνα των πραγματογνωμόνων.

 

 

πηγή: ΕΡΤ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΕΛΛΑΔΑ