Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Ηράκλειο Α.Ε.»

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός του Οργανισμός «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.» συμπράττουν για την ενδυνάμωση της οικονομίας της ενδοχώρας του Δήμου υπογράφοντας προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο τη «σύνδεση αγροτικής παραγωγής και τουριστικής ανάπτυξης».

Τη σύμβαση υπέγραψαν την Παρασκευή 5 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Πρόεδρος του Οργανισμού και Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Γιώργος Σισαμάκης. 

Οι δύο βασικοί της άξονες είναι: 

 

  • Ενέργειες ενημέρωσης, αφύπνισης & προώθησης της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας

Αφορά σε ένα πλέγμα ενεργειών που στόχο έχουν την ενημέρωση και αφύπνιση της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας, την πληροφόρηση φορέων και αγοραστικού κοινού για τα τοπικά αγροτικά προϊόντα και τέλος την επικαιροποίηση καταγραφής γαστρονομικών πόρων.

  • Ενέργειες εξωστρέφειας της τοπικής αγροτικής παραγωγής και ενίσχυσης του brand name “Heraklion flavors”

Η εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας και η αναγνωρισιμότητα των τοπικών προϊόντων είναι προαπαιτούμενο για τη διάθεσή τους και επομένως για την επιβίωση της τοπικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαία η συμμετοχή σε εκθέσεις προώθησης προϊόντων εκτός Κρήτης, αλλά και η διοργάνωση δράσεων εντός Κρήτης, όπως:

    • Συμμετοχή σε εκθέσεις για την προώθηση τοπικών αγροτικών προϊόντων εκτός Κρήτης
    • Διοργάνωση/ συνδιοργάνωση δρώμενων -εκθέσεων προώθησης τοπικών προϊόντων.
  • Δημιουργία πρωτογενούς υλικού (κειμένων, ψηφιακού υλικού τεκμηρίωσης) ανάδειξης πολιτισμικής κληρονομιάς -αγροτικών προϊόντων. 

Η διάρκεια της προγραμματικής είναι 24 μήνες με προϋπολογισμό  154.055,91 € Μετά την υπογραφή ο κ. Σισαμάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς «το Ηράκλειο, με την σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού και την υπογραφή της προγραμματικής αξιοποιεί όλα τα θεσμικά εργαλεία για να  ανταποκριθεί στον αναπτυξιακό αλλά και πολιτικό του ρόλο. Τόσο στον Δήμο όσο και στον Αναπτυξιακό Οργανισμό καλούμαστε να εργαστούμε μαζί με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της ενδοχώρας του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στα χωριά του Ηρακλείου. Πάντα  σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου σχεδιάζουμε το «αύριο» γιατί πιστεύουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ηρακλείου και σε αυτά θέλουμε να επενδύσουμε και να τα αναδείξουμε»

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

SPEEDRUNNER JET 2

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Από 22 Ιουνίου Σούδα-Πειραιάς σε 5 ώρες

Hsc SUPERRUNNER JET - My_favoriteshipsgr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

SUPERRUNNER JET: Πλώρη για το Ηράκλειο έβαλε

Το εκκλησάκι Αντώνης Καριώτης Giannis Xilouris

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Δεν ξεχνούν τον Αντώνη Καριώτη

More in ΚΡΗΤΗ