Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα – Μαρουσάκης: «Δυσκολότερη μέρα η Δευτέρα»

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα έχει φερει τους κατοίκους πολλών περιοχών της χώρας μας αντιμέτωπους με έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, την ώρα που ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός για να αντιμετωπίζει όποια προβλήματα προκύπτουν.

Τα δύσκολα ωστόσο δεν έχουν ακόμα περάσει, καθώς όπως προειδοποιεί μέσω του Newsbomb.gr o μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, το σκηνικό του καιρού θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες. «Θα έχουμε ισχυρή υποτροπή του καιρού από τις 11-12 το βράδυ της Κυριακής μέχρι και περίπου τις προμεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής, στη Βοιωτία και την Εύβοια».

Πρόκειται για τον κύριο όγκο των καιρικών φαινομένων που φέρνει η «Μπάρμπαρα» ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης, τονίζοντας ότι η Δευτέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη ημέρα από την Κυριακή και ενδεχομένως όπως λέει να υπάρξουν περισσότερα προβλήματα.

Δεν αποκλείεται να σημειωθούν μέχρι και χιονοκαταιγίδες ιδιαίτερα στην Εύβοια και την Αττική, δηλαδή να πέσει μεγάλος όγκος χιονιού συνοδευόμενος από ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Έπειτα από το απόγευμα, σε Αττική Βοιωτία και Εύβοια θα φτάσει ένα «δεύτερο κύμα» χιονιά το οποίο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θα διαρκέσει μέχρι και το πρωί της Τρίτης, με πυκνές χιονοπτώσεις και πάλι. «Προς το απόγευμα ο καιρός θα κάνει ένα »άνοιγμα» με ένα δεύτερο κύμα χιονόπτωσης μέχρι την Τρίτη το πρωί», ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης.

Μάλιστα, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη τα φαινόμενα, με τον κ. Μαρουσάκη να υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για να επιβεβαιωθεί αυτό.

Νωρίτερα ο κ. Μαρουσάκης είχε πραγματοποιήσει και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προς τα ξημερώματα αύριο και μέχρι το μεσημέρι αναμένουμε μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής.
Αυτό ίσως οδηγήσει σε μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα.
Αντίστοιχη εικόνα λαμβάνουμε και για Βοιωτία, Εύβοια αλλά και Κρήτη σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.
Μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα από όλους μας!»

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το Sporades Star στα Κύθηρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Αργοσβήνει το αγαπημένο της Τήνου

Seajets - My Favorite Ships gr

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Η Sea jet στο Σαρωνικό

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Με το ¨SuperStar¨ στα Κύθηρα, πιθανή δρομολόγηση του

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΛΟΙΑ

Το “Mykonos Magic” …βγαίνει στο Αιγαίο

More in ΕΛΛΑΔΑ